CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, February 28, 2011

makeover ala2 eric leong!ouch!


aku ni memang poyo..
tajuk nak gah je kan..
padahal hampeh je penulisan blog aku ni..
ececeh!
tetibe jep aku nak gune ayat ala2 ilmiah g2..hee~

dah!
malas nak merepek + mengarot!
mulai dari semalam actually..
aku sedang memakeoverkan bilik aku yang kadang2 nampak bersepah sikit ni..hihi
mule2 smalam..aku makeover aku punye loker..kemas punye style taw!
tlong jangan jeles sume org!hek2
tapi..aku malas ah nak tunjuk gambo loker aku yang da kompem kemas sekemas kemasnye 2..

then..aku nak btaw satu dunia lagi..
yang aku ngn rumate aku dah beli tikar getah baru!
yahooo!
ambil mase 2 bulan aw nak beli tikar getah bru ni..hihi
maw nengok x??
tadaaaa~!!! =)

*style kan tikar getah kitowang*

ok..jom cekidaut ape yg aku da kemas2 ngn rumate aku ptg td..
xbersih pon sbenarnye..
tapi..saje je..
nak bg encik gemuk aku taw..
aku ni rajin..kiki
cepat cket kitowang bleyh kawen..
kan3??




ha..cantik kan??
dah!tayah cakap!
aku taw dah!
ok!
abesh da!
sekian!
bye!

=)



Sunday, February 27, 2011

jumpe atok 2..hu3

jeng2..
cite hot nih..hik3
janji cik dedell nak menunjukkan skil memasak ni tergendala disebabkan masalah teknikal..
so..
cik dedell sangat sedeyh..tapi..
dengan pantas dan cepatnye cik dedell telah menggumbirakan hati cik dedell nih..hahhaa

*abaikan bilik yang bersepah2 2 ye kawan2*hee~

ha..pakai bukan main cantik lagi nih.kompemla nak berjimba dekat bandar besar lipis 2 ha..
hahhahaha
besar la sgt kan..
niat hati mule2 nak pegi pekena mee jawa yang cow2 punye sedap 2 kan..
tapi..
2la..sdeyh lagi..:((
tutup sokmo la makcik ni..
sepak kang!

tapi..maseh ade yang sudi mengubati hati ini..
ececeh..hik3
kitowang pegi jumpe atok 2..
dapat kasih sayang + dapat kenyang ag taw! :p

jum..cekidaut kekenyangan yang dihadapi oleh cik dedell..
maap!
gambar sbelum makan xde!
selepas makan je ade..hihi

*pelahap punye style taw!*

*ok!sket jep kitowang makan!xtipu taw!*

lepas perut da kenyang..
kompem suke ati kan!
so..
berjalan2 mcm org xbetol kat bandar lipis..hee~~
memang xsame rase die mcm jalan kat times square ke..mandi2 air terjun ke..tettttt~!
hahahhaaa
tapi..i juz have fun wif my sweet2 frens~~
mengeratkan kaseh sayang ok!
=)

ok..abesh bebel!
bye!


p/s : sowri b..i banyak tinggal u arine..tapi sumpah! i cinte u sangat2..muah utk u..:))

..ok!die tgah tido..

ok.die tgah tido!
jom..kite ngumpat die!
urghh!
hahahhahahahahahah

xde arah kan saye??
bosan!
nak muntah!
nak masak!
tapi..xde kete nak kuar!
lapo taw!lapo!lapo!

ekh gemuk!bgunlah!
bgun!bgun!bgun!
bosan taw x gemuk!

=(

bye!

Saturday, February 26, 2011

..kenape awak tanak paham..=(

kenape awak tanak paham??
beratus puluh juta kali dah owang btaw awak..
bukan owg ni saje2 btaw awak..
bukan owg ni gurau2 btaw awak..
owg series..
owg maksudkan mende 2..
tapi..
kenape awak tetap tanak paham??
kenape ye awak??

kate2 owg ni xbermakne ke awak??
xmasuk langsung ke dalam hati awak ape yang owg cakap 2 awak?
mende 2 nampak simple awak..
nampak mudah..
nampak remeh..
tapi wak..die bleyh bagi kesan yang besar wak..
sangat besar,..
owg xpakse awak ikut sume ape yang owg pesan..
tapi..
tolonglah ikut pesan owg yg ni jep..
tolonglah..
taw kenape owg pesan??

sebab..
owg sayng awak amat2..
owg tanak jadi pape yang xelok kat awak..
owg nak awak jadi manusie yang sihat..kuat..
owg tanak kehilangan awak..
kenapalah awak tanak paham??
=(

k.lah..
owg da xmintak awk ikut lagi ape yang owg pesan..
cume..
owg nak awak paham..
owg nak jage awk same mcm awak jge owg skang ni..
tapi..mungkin..blum mase lagi..



=(

..cerite orang bujang..

first time dalam sejarah blog cik dedell..
akan ade kisah berkaitan masak memasak ni ha..
wow!teruje u arine mak nak menghapdet blog ni taw..
nak tunjuk la jgak air tangan sendirik kan..
hik3..:p
 sumpah ayat2 kat atas ni memng menggedik gilos!

disebabkan ari minggu ni terpakse melepak kat maktab yang tersergam indah ni kan..
so..aku dgn kawan2 pon decide la nak men masak memasak ni ha.,
lagipon..bkn ape..saje tajamkan skill masak memasak yang da lame tumpul ni ha..kih3 
ok..
resepi ari nih..cik dedell mempersembahkan... 
SOTO ORANG BUJANG..
kih3..

actually..sebelum2 ni dah penah dah masak soto ni kat hostel nih..
tapi..arine tetibe menggatal lebeyh nak ngupdate kat blog ni ha..
soto ni name die soto orang bujang sebab simple sgt..
xla soto yang hot2 ala2 chef wan gitu taw..
sebabnye..maklumla kat hostel ni ha..
manelah ade byk pon bahan2..:))
jom check it out care nak wat soto bujang ni..

ok..first2 skali g beli ayam kat pasar2 yang berdekatan dgn umah kamu2 semua..
1 : basuh ayam bersih2..buang semua lemak taw..hik3 gemuk nanti!
2 : reneh la ayam korang 2 kan ala2 nak wat air rebusan g2..air 2 nanti kite gunelah wat kuah si soto ni ha..
3 : biarlah duduk berendam ayam 2 dalam periuk 2 ekh..
4 : yeah!ayam da siap..asingkan air rebusan dan ayam 2 ok!

sambil2 biar ayam 2 mereneh..bleyhla rebuskan kite punye ketupat nasi ok..ambik mase lame ok! 

ok..bahan2 da tersedia utk menyiapkan kuah soto bujang kite..hik3
malas nak describe..pandai2 la tgok2 ye..=)

ok..then..kite terus je masak..mudah + simple sangat3!
1 : tumislah bawang merah + bawang putih dan bagai2 lagi..
2 : masuklah rempah2 yang kne masuk sket..
3 : masuk air rebusan ayam dan biarkan mendidih..masukkan bahan perasa taw!

finally!yeah!
soto bujang da ciap!ngee~~ =))
nyum3..makan ngn sambal kicap taw! nyum2!

ok..abesh dah!kenyang!
erkk!!
alhamdulillah..=))


ok!
penat membebel!
jangan lupe mencuba ye orang2 bujang sekalian..hihi
esok rase mcm nak makan tomyam lah..
check it out resepi utk esok plak k..
=)

salam sayang..
cik dedell


p/s : encik gemok..xrugi taw lau awak kawen ngn saye..saye pndai masak!ngee~~ :))

Friday, February 25, 2011

..excited..gilo!

ok!
xsabar nak story!
ari 2..my gemuk ade ckp die ade jumpe page dekat fesbuk yang jual banyak DOMO KUN punye barang..
waktu 2 mcm xexcited langsung taw!cket pon x!
wat xtaw jep lah!
hee~~

tetibe jep tadi..
hati tergerak nak cari page yg my gemok ckp 2..
cari punye cari..merepek punye merepek..
then..
jumpe die punye page!
tadaaa!!!
ni ha page die domo kun shop name die..
adoi!
sumpah teruja gile tgok barang2 die..
walaupun ade certain barang die yg nampak xrupe sgt domo kun..
tapi..siyes!sumpah!mende2 2 sume nampak sngat comel!

hati saye berdetup detap..
tetibe je terpasang niat nak mengumpul barang2 yang berupa encik domokun nih..
hahahhaha
tapi..
dalam usahe nak mengumpul sume mende comel nih..
saye memerlukan kos yang sangat tinggi..sebab domo kun ni memang sgt2 mahal dowh..
even yang aku dah ade 2 pon..melibatkan kos yang tinggi..
dari kumpul mende 2..bek beli baju ekh..hik3
tapi..aku berminat dowh!sangat berminat!

xpe2..aku akan usahe nak dapatkan mende2 comel 2..
jom korang2 sume check it out..ape mende yang telah mencairkan hati aku sangat tadi ni ha..
xabes lagi excited aku ni ha..
jage ko domo kun..aku dpat ko..
aku tumbuk2 ko!hahahhaah

*ok..ni die punye beg galas belakang..aku nak yang ni!sangat!*

*ni..handphone case die..chumell nak mampos!urgh!*

*sling bag die lagi menarik dowh!sangat!*

*yang ni..kalau bawak g kelas ke.jalan2 ke..memng syle!*

sume gambar ni aku ambik kat domo kun shop ni ha..
credit to them..=)
korang2 yang memang minat jgak dgn mende ni bleyh la check it out ok..
aku akan cube sedaya termampu aku nak dapatkan mende2 ni sume..huhu
hopefully..soon!hik3
tapi..wat mase skang ni..aku setia jela kat domo kun aku yang satu ni ha..
sayang kamu domo kun..








=))
abesh da bebel..k..bye!


salam sayang..cik dedell...;-)

Thursday, February 24, 2011

..fitri rahman..

ouch!
nak story..actually cite sedeyh..:((
sket je yang sdeyh..yang selebihnye..nak taw ape??
mengade sume 2!!ngeh3

ari ni ari khamis taw..esok ari jumaat kan??
lepas 2??hari ape ekh??
ha..sape taw??
bleyh x kalo xnak taw!
malas taw!malas nak taw!

SABTU + AHAD!
urgh!
kompem kebosanan tahap gaban akan melanda..
my rumet pegi KL taw..dating lagi!!
sgt3 sedeyh!!
knape saye xdating??sob3 :((
fitri rahman ade keje taw..
emm..malas nak story keje ape die ade..


*__*

malas la nak pk dah!
tade kaitan pon ngn tajuk kat ats 2..
sume ni mngarot!
tak ade arah dah ni.sebab penat.
ok!bye!



=(


Monday, February 21, 2011

..saye nak pegi CAMERON HIGHLANDS wahai EnCIK FITRI RAHMAN..

entry ini berbaur ugutan berserta dengan ancaman..
khas ditulis untuk kamu wahai EnCik GemOk @ FITRI RAHMAN..
ok..
tiade kate2 manje dalam entry kali ini..
so..kite ckp gua dgn lu la ekh..
bru ganas sket bro..hek3

tajuk yang dah cukup terang..
GUA NAK G CAMERON HIGHLANDS LA FITRI RAHMAN!!!
urghhhh!!!
nape lu xnak paham ekh??
geram taw x..geram..geramm...
nak gigit wase taw!!
ekh..bkn gigit la..xganas la kalau gigit kan..hahahha
ok..gua tukar!!!
nak SEPAK wase taw!!
ha..kan ganas 2..hee~~~

 lu ni kan memang wat gua geram taw x..
lu xtaw ke..gua ni nak g CAMERON 2 ha..
nak beromantik2 ngn lu..
bru ade feel sket..
tgok ladang2 teh 2 ha..bru feel 2 lbeyh bro..
xkan la nak g KL je kot bro..adoi..
xromantik taw!!!
gua teringin la jgak ha..nak berlari2 anak ngn lu ala2 cite hindustan kat ladang teh ni ha..
adoi..apelah lu ni bro!!!

*ladang teh yg indah ni pon..lu xtrgode ekh!!*

xpon kan..gua nak jgak jalan2 pilih2 bunge kaktus..
nak wat tanam kat umah kite nuh nanti..
apelah lu ni bro..
tulah..xpk mase depan depan taw..
gua nak la jgak beli sepokok due bunge2 kaktus 2 untuk mak gua..
puan rakiah 2 ha..xdilupekan puan habsah sekali taw!!
ish lu ni,..xsupport btol gua nak berbakti kat mak mertua gua!

*tgok..bukan ke seronok kalo gua dpt bawak balik byk bunge kaktus kat cameron ni ha*

pas2 kan..bile dah namenye g CAMERON ni ha..
gua sure2 la sgt3 nak makan strawberry fresh wat mase ni..
tapi..tu la lu..tanak paham gua!
adeh..gua geram nih..
bialah orang ckp da xfresh ke strawberry kat CAMERON 2 ha..
lantak!yang penting gua nak jgak mkan strawberry fresh 2 ha..
tanak ke men petik2 strawberry kat ladang strawberry 2 bro..
lu ni..xromantik taw!penat gua ajor selame ni taw!!!!


*adoi..terliurnye gua tgok bro*emm..:((

ok..gua malas dah nak menulis panjang2 nih..
lu tgok jelah makanan2 yang gua nak makan bile kite dah g sane nt,,
gua malas nak describe satu2 makanan yg gua nak makan 2..
lu layan jelah gmbo2 ni ha ekh,,
lau lu xbwak gua..jage lah lu bro!!!
abesh jgak lu ni kne belasah ngn gua..
semua makanan ni berasaskan strawberry taw!
memang taleyh dapatnye kat PEKAN TANJUNG MALIM 2 ha..




banyak lagi actually gmbo2 yang nak gua upload..
tapi..
tetibe gua jadi malas plak..
hahahhaha
gua wase cukup dah kot entry gua ni nak lu gentar cket.,
keh3..
untung2 dapat gua pegi CAMERON HIGHLANDS ni ha..
las sekali gua upload lah gambar gua dengan senyuman yg paling menggoda sekali..
arap2 cairlah ati lu 2 bro!!!
lau xcair jgak..gua xtaw lah bro..
hek3

layan taw bro!!
lau xlayan jgak..gua sepak!!!




hahahhahha..
ok..abesh entry kali nih..
bye!!!

Saturday, February 19, 2011

menggatal bersama encik gemok..:p

okeyh!
entry terperam ini entah berusia bape juta tahun pun xtahu..
tapi..
tetibe mud rajin ini sampai tanpe diseru2..
so..ape lagi..
dengan tekun lagi bersemangatnye cik dedell meneruskan coretannye...
hik3...poyo!

ok.cerite bermule.apabila sang teruna dan dare merancang untk menggatal bersame secara berduet!
hahahhaa
dah2!dating first utk 2011..
yuhuu!!!
akhirnye brjaye dilaksanakan juge..
dengan jayenye taw!jgan jeles sume2 orng!!
ok..sbenarnye malas nak ckp byk2 sangat!
korang layang gmbr2 ni je bleyh??
hik3


ok..sampai2 jep..disebbkan dah ptg..
kitowang pon trus straight untk makan..
rancangan dua minggu yang lepas kot dilaksanakan juge..
iaitu makan time at KENNY ROGERS ROSTER..
nyum3..
memang sedap seyh!!
cume biaselah!!
banya yg kurang..garam!gule!
ok..jom tengok ape yang telah dibedal oleh kitowang berdua..:))

*ok..ni fitri punye..ye!die kuat makan!*

*terbalik ekh gmbor ni??lantak lah!!!*
ni saye punye..chicken roasted salad..:))

*ok..muffin ni sgt sedap.saye bedal sume*hik3

*orange juice 4 two of us*:))

ok..
malam 2 kitowang sgt2 have fun..
jalan2 kat times square sampai bosan..
pegi plak pavilion..jumpe dgn bigg boss..hek3
tengok wayang 2 cite..
pas2..follow plak big boss pegi makan kedai mamak kul 1 pagi kot..
tempah maggi goreng..tapi..xmakan!
dating2 sampai kul 2 pagi..

:))

besh sgt3..amat..gile2..taw!!
waktu nak balik tayah cite ah!
sgt3 sdeyh!!
tapi..nak wat cmne,,
next time kite dating2 lagi okeyh! :))

las sekali layanlah gambar2 menggatal kitowang bersame..
haha..memang gedik!! :))





till then~~~
salam sayang..cik dedell..

:))


p/s : saye sayang kamu amat2,ketat2,wahai encik fitri     rahman..peace bebeh!lap u damn much!

Friday, February 18, 2011

.....

tade idea nak tulis pe..
kondisi penulis sekarang..
bosan..senget..blum gile tapi sudah hampir..
arghhhhh!!
tataw nak watpe..
sume orang balik taw!
knape saye xbalik???
ntah..
saya pon xtaw..
g tnye abg saye nuh!
adoi..
tlong..tolong..tolong..tolong..


gile kan??

urgh!bye!

Wednesday, February 16, 2011

..cinte...

untuk kamu fitri..
awak salu suruh saye tulis blog kan..
ok..saye tulis..
bkn terpakse..cume..
saje nak luahkan rase..


ye..saye sayang kamu wahai encik fitri..
tanyelah bape puluh juta kali pon..
jawapannye tetap kamu..
tayah rungsing2..tayah susah2 hati..tayah pening2..
sbb..saye memng cinte dan sayang pada kamu..
sangat..sangat..sangat..sangat taw..


saye memang ikhlas sayang kamu tau..
bkn sbb saye da dapat DOMO-KUN ke..atau sbb saya da ade cik TEDDY ke..
semuanya sebb kamu memang kamu..
cinte saye untuk kamu..
seorang..tak ade yang lain..sumpah..


kamu kene cayekan saye taw..
walau kadang2 saye salu wat mende2 yang nampak mcm saye xsyg kamu..
tapi..mende2 2 mengarot!
rase dalam jiwe ni tetap same taw..
sbb..memang xkan ade yang kedua..
saye yakin!pasti!sure!
SANGAT!!!


kamu tetap yang terbaik dalam hidup saye..
kehadiran kamu buat saye sangat bahagia..
terima kaseh ye awak..
sbb hadir dalam hidup saye..
saye harap kite bahagia..
walaupun saye salu kate awak ni xsweet..
tapi..
saye tetap nak bersama dengan awak..
selama-lamanye..
sampai bile2..
percayakan saye ekh sayang>???
saye akan cube jadi yang terbek untuk awak.,
promis!
bkn untuk skarang jep..tapi..smpai bile2 pon..








tibe2 saye rase sedeyh..
sangat..
i'm gonna miz u syg..
always..
now n 4ever!






Sunday, February 13, 2011

...DOMO-KUN...

hati bungee2..
rase nak joget2..hik3
gelek2 ah..ewahhh!!!
ok..malas gile nak update ini blog..
cerite2 yg dijanjikan 2 pon malas nk dihupdate..kah3..
skang ni semakin bahagia dan gumbire..
adoi..
dan yang penting sekali..nak cerite..
mende yg paling diimpikan sudah menjadi kenyataan..

nak taw ape???
tadaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!

*encik DOMO_KUN*

ok..ni jep yg paling menggembirakan..
selain kehadiran kamoo ENCIK GEMOX @ SAFEE SAALI..
hahhahahahah

malas nak ckp banyak2..cume..
Thanx utk kamoo Fitri Rahman..
i luv u so damn much,,
muaahh..hik3

*ok..ni papa DOMO-KUN..name die GEMOK-KUN*
hik3

*ok..gorgeous kan!hahaah*

k.la..2 je nak gtaw..
jgn jeles sume..
tata


salam sayang...cik dedell

Sunday, February 6, 2011

..hilang..menghilang..

cuti da abesh..
baru ingat kat blog..kalau tak??
haram!hek3 :p
byk sgt2 mende nak story mory dekat blog ni sbenarnye..
tapi..bukan mase lagi..
malas + penat..
perlukan rehat yang teramat2 banyaknye..=))
story yang bakal menemui kamu2 semua tak lame lagi adalah seperti berikut :

1. menggatal bersama encik gemok..:p

2. keheavenan menetap di rumahku syurgaku..

3. meronggeng seharian bersama mereka..:))

poyo kan aku??hik3

so..tgoklah dulu lau rajin baru tulis cite2 ni sume..
tapi yang penting..cite menggatal bersama encik gemok tu memng wajib tulis..
las but not least!



LUV U GEMOK!

hik3